Subsidiemogelijkheden sportverenigingen

Voor sportverenigingen die grotendeels op vrijwilligers draaien zijn verschillende subsidie mogelijkheden. Deze pagina wordt steeds bijgewerkt op basis van recente ontwikkelingen. Het is mogelijk om Fondanent op basis van ‘no cure no pay’ in te schakelen voor ondersteuning bij de aanvraag van deze subsidies. Hieronder is meer te lezen over deze subsidies.


BOSA subsidie


Dit is een subsidie die een vergoeding geeft voor bouw en onderhoud van de sportaccommodatie. Daarnaast geeft deze subsidie ook een tegemoetkoming in de aanschaf van sportmaterialen. Op uitgaven in deze categorieën kan een subsidie van 20% aangevraagd worden. Uitgaven op het gebied van energiebesparing, waaronder zonnepanelen en led-verlichting, komen voor 10% extra subsidie in aanmerking. Voor deze subsidie geldt dat minimaal € 5.000 aan subsidie aangevraagd moet worden. Als uw vereniging zelf deze drempel van € 5.000 niet haalt, kunt u (onder strenge voorwaarden) de subsidie samen met een andere vereniging aanvragen.


TASO (Tegemoetkoming amateursportorganisaties COVID-19)


Deze subsidie is bedoeld voor amateursportverenigingen die als gevolg van de corona beperkende maatregelen minder inkomsten hebben gehad. De subsidie is een tegemoetkoming voor de vaste lasten die tijdens de corona maatregelen wel doorliepen. De aanvraagperiodes voor het 1e en 2e kwartaal 2021 zijn:

  • 1e kwartaal 2021: 17 mei tot en met 12 juni 2021
  • 2e kwartaal 2021: 26 juli tot en met 20 september 2021

De voorwaarden voor de subsidie voor het eerste en tweede kwartaal 2021 zijn nog niet gepubliceerd. Deze pagina wordt geactualiseerd als meer over de voorwaarden van de TASO subsidie voor het eerste en tweede kwartaal 2021 bekend is.


TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten)


Dit is een algemene subsidie als tegemoetkoming voor een dalende omzet als gevolg van de corona beperkende maatregelen. Deze subsidie is ook door sportverenigingen aan te vragen. Voor een tennisvereniging geldt bijvoorbeeld dat in het 1e kwartaal van 2019 de omzet van minimaal € 8.824 moet zijn en dat de omzet in het eerste kwartaal 2021 maximaal € 6.176 mag zijn. U kunt de TVL-subsidie over het 1e kwartaal 2021 aanvragen tot en met 18 mei 2021 17:00 uur. De TVL-subsidie over het 2e kwartaal 2021 kunt u naar verwachting tweede helft mei 2021 aanvragen. De uiterste datum van indienen voor deze subsidie is 31 juli 2021 17:00 uur.


Hulp nodig?


Mocht u hulp nodig hebben bij het aanvragen van één of meerdere van deze subsidies of de subsidieaanvraag volledig willen uitbesteden, dan vernemen wij dat graag van u. Wij verzorgen de subsidie aanvragen op basis van het ‘no cure no pay’ principe. Fondanent is een financiële dienstverlener die zich met name richt op non-profit organisaties als sportverenigingen en speeltuinen.