Subsidiemogelijkheden sportverenigingen

Voor sportverenigingen die grotendeels op vrijwilligers draaien zijn verschillende subsidie mogelijkheden. Deze pagina wordt steeds bijgewerkt op basis van recente ontwikkelingen. Het is mogelijk om Fondanent op basis van ‘no cure no pay’ in te schakelen voor ondersteuning bij de aanvraag van deze subsidies. Hieronder is meer te lezen over deze subsidies.


BOSA subsidie


Dit is een subsidie die een vergoeding geeft voor bouw en onderhoud van de sportaccommodatie. Daarnaast geeft deze subsidie ook een tegemoetkoming in de aanschaf van sportmaterialen. Op uitgaven in deze categorieën kan een subsidie van 20% aangevraagd worden. Uitgaven op het gebied van energiebesparing, waaronder zonnepanelen en led-verlichting, komen voor 20% extra subsidie in aanmerking. Voor deze subsidie geldt dat minimaal € 2.500 aan subsidie aangevraagd moet worden. Op basis van informatie op de website van de BOSA subsidie is de verwacht dat over 2023 geen subsidie meer aangevraagd kan worden. Op dezelfde website is te lezen dat de BOSA subsidieregeling die gaat gelden vanaf 2024 nog niet gereed is.


Hulp nodig?


Mocht u hulp nodig hebben bij het aanvragen van één of meerdere van deze subsidies of de subsidieaanvraag volledig willen uitbesteden, dan vernemen wij dat graag van u. Wij verzorgen de subsidie aanvragen op basis van het ‘no cure no pay’ principe. Fondanent is een financiële dienstverlener die zich met name richt op non-profit organisaties als sportverenigingen en speeltuinen.